in je pyama aan 't werk?

Zit je nu in je pyama deze blog te lezen? Tanden gepoetst?

4 op de 10 werknemers werken nu door de Corona maatregelen (gedwongen) vanuit huis. En dit heeft effect op ons gedrag. We zijn wat losser met ons uiterlijk. 

Volgens Dutch Cowboys kleedt 42% van de mensen zich anders op de normale werkdag:

  • In pyjama of joggingbroek aan de laptop
  • Minder douchen
  • Geen make-up
  • Tanden niet gepoetst

Zalando meldt zelfs een run op joggingbroeken! Herken je dit bij jezelf?

Thuiswerken nieuwe stijl

Heb jij een kidproof werkplek?

Door de Corona crisis gaan behoeftes fundamenteel verschuiven. Nu nog stellen we minder hoge eisen aan de werkplek van onszelf en onze collega’s. Met al die kinderen die nu thuis zijn door de #lock down kan het natuurlijk voorkomen dat ze mama of papa tussendoor nodig hebben.

We zijn wat milder. Een kind dat onverwacht binnenvalt vinden we eigenlijk wel geestig en charmant. Dat was een paar jaar geleden wel anders toen een Professor Robert Kelly tijdens een BBC interview compleet verstijfde toen hem hetzelfde overkwam…. op Youtube 38 miljoen keer bekeken! En vele malen geparodieerd! 

>> Maar heb jij voor straks wel een goede afgesloten werkplek?

 

Professor Robert Kelly krijgt een bezoekje van zijn dochter tijdens een live BBC interview

Nieuwe eisen aan je HOME OFFICE

Nieuwe eisen aan de thuiswerkplek

Veel Nederlanders verwachten dat door de coronacrisis de manier waarop ze werken blijvend verandert. Een kwart van de mensen blijft meer thuiswerken en een derde blijft vaker op afstand vergaderen. Dit blijkt uit een onderzoek van Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid  van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

De thuiswerkplek wordt dus belangrijker. We gaan wel andere eisen stellen. Want dat thuiswerken is nog niet zo eenvoudig! 

>> Hoe doe je dat professioneel? En hoe houd je rekening met je leef/huisgenoten?

 

Thuiswerken met je familie - dat is de hel (Japke-D)

Ik zie allemaal tips langskomen van bloggers, stylisten en specialisten met thuiswerktips. Met ideëen om je dag productief door te komen. Bijvoorbeeld een goede dagindeling, een goede stoel, ontspanningsmomenten, lekkere koffie, een goed ontbijt. Heerlijk relaxt en ontspannen.

Japke-d schetst in NRC een ander beeld. Thuiswerken met je familie, zo hoort ze van lezers, dat is de hel. Echtparen die zich aan elkaar ergeren. Kinderen die nonchalant binnenlopen tijdens calls. Irritaties en ergernissen die je nu allemaal van elkaar ziet. Samenwerken thuis is als een IKEA-kast in elkaar zetten…

 

"Werkplek Shuffle"

De hel wil ik t niet noemen, maar een  #thuiswerkuitdaging is het zeker wel. Mijn dagelijkse praktijk lijkt meer op een Werkplek “Shuffle”

Mijn twee puberdochters zijn 24/7 thuis en zitten niet netjes de hele dag op hun kamer. Nee joh! Wij draaien eigenlijk de hele dag om elkaar heen op zoek naar de beste werkplek voor dat moment of voor die taak.

 

  • Concentreren doen we in onze eigen kamers. 
  • Videocallen en online werkcolleges liever op zolder. 
  • Inspiratie vinden we in de tuin. Omdat de koffie-hoek op kantoor even niet voorhanden is.
  • Aan de keukentafel werken we alleen als het echt niet anders kan, bijvoorbeeld omdat je je werkplek is ingepikt door je thuiswerkende partner.
>> Wij hebben dus een Home Office ontwerp nodig voor het hele gezin!

Nieuwe 1,5 M office spaces

Heb jij al een 1,5 m ontwerp voor je bedrijf?

Volgens het FD staan bedrijven klaar om hun 1,5-meter-kantoor te openen. Nog niet iedereen is al zover! 

Heb jij ook al een goede oplossing voor jouw bedrijf gevonden? Of worstel je nog met de inrichting van werkplekken binnen #socialdistancing.

Dat vraagt om tovenaars in ruimtes en licht. Voor een duurzame oplossing. Denk eens aan architecten, die willen dolgraag MKBers willen helpen met dit vraagstuk. Daar zijn ze voor opgeleid! 

Een aantrekkelijke werkplek binnen de mogelijkheden van #social distancing

Veel bedrijven zullen nu na moeten denken over de nieuwe werkplek. Het faciliteren van de thuiswerkplek met goede technische middelen en ook het inrichten van 1,5 meter office spaces waar collega’s elkaar veilig kunnen zien en weer kunnen ‘bonden’. 

Een aantrekkelijke werkplek is voor de jonge talenten op de arbeidsmarkt het schakelpunt of ze wel of niet voor deze werkgever gaan kiezen.


Maak je office plan 1.5M met onze architecten online

Heb je ook behoefte aan een betere oplossing voor je Home Office? Zeker als je straks meer vanuit huis blijft werken. Een professionele uitstraling is ook vanuit huis heel goed mogelijk!

Of wil je als MKB-er nadenken over de nieuwe 1,5M Flex Office. Er zijn subsidies en regelingen vanuit de overheid die investeringen voor je werknemers mogelijk maken.

Laat je adviseren! 

Onze architecten kunnen je helpen met een optimale indeling van werkplekken in de 1,5 meter samenleving. Binnen de mogelijkheden van #socialdistancing.

 

Onze architecten helpen je online, dus veilig  #stayhome #1,5 meter

Ons doel is om op een simpele, sympathieke en prijsbewuste manier klanten en architecten met elkaar in contact te brengen. 

Daar waar mogelijk werken we digitaal. Met een goede plattegrond en foto’s kan de architect al veel voorwerk doen. Daardoor is een lager tarief mogelijk. Zo wordt het voor meer mensen en bedrijven mogelijk om met een architect te werken.