fbpx

3 simpele tips voordat je een architect inhuurt

“Een architect is vast te duur voor mij.”

Schrikken de kosten van de architect ook jou af? Architecten hebben helaas een duur imago. Elk uur dat de architect langskomt voor kennismaking, intake of bespreking loopt de meter door. 

Zo voelen mensen dat. Een duur kopje koffie!

3 tips voordat je een architect inhuurt

Mensen willen dolgraag met een architect werken, maar schrikken af door het hoge starttarief. Ze schatten het starttarief in vanaf €1.500. Als je even rondstruint op internet klopt dat aardig. Tarief voor de eerste fase van ontwerp ligt rond €1.750. 

De prijs is in veel gevallen de reden dat mensen de weg naar de architect niet vinden. En dat is zonde, want een architect is creatief, kijkt door muren heen en ziet de potentie van je huis. 

Door deels digitaal te werken snijden we kosten weg, zodat de architecten van architect4all.com veel goedkoper voor je kunnen werken. 

Hierna een paar simpele tips voordat je een architect inhuurt.

# Tip 1 Ga eerst ONLINE voorproeven

Hoe is ’t om met een architect te werken? Past zijn aanpak bij mij? Heeft hij of zij feeling voor mijn situatie en vraag? Dat is lastig te bepalen, want de architecten lijken op het eerste gezicht allemaal geschikt. Daarom nodigen mensen meerdere architecten thuis uit om kennis te maken. 

Nogal veel gedoe en behoorlijk tijdrovend. 

Het kan veel simpeler! En zonder vervolgverplichtingen. Via architect4ALL kies je een architect uit en laat je een 1e ontwerp maken. Upload je vraag en plattegrond. Easy. Zo kan je ervaren hoe het is om met deze architect te werken. Maak kennis met de architecten.

# Tip 2 Maak KLEINE STAPPEN naar een passend ontwerp voor je huis

Een huis is heel persoonlijk. Maak daarom kleine stappen naar het beste ontwerp voor jullie situatie. 

  • Hoe wil je als gezin in het huis leven? Krijg je veel vrienden op bezoek? Wat zijn jullie dagelijkse rituelen? 
  • Hoeveel m2 heb je beschikbaar? Tiny houses zijn helemaal van deze tijd. Deel je minder meters met meer mensen? Dan is privacy heel belangrijk.
  • In welke sfeer voel je je fijn? De rode draad in alle woontrends 2020 is het gebruik van planten, duurzaamheid en de natuur in huis halen. 
  • Denk vooruit. Is je huis toekomst proof? Worden je kinderen tieners? Dan nu al bij het ontwerp rekening houden met chillen, studeren en privacy. 

Bij architect4ALL zet je kleine stappen voor een vaste prijs. Zo blijven de kosten overzichtelijk en krijg je per stap meer gevoel bij hoe je huis gaat worden. 

In zo'n huis wil je toch wonen? Ontwerp Luca Abbadati - Quarzo Studio

# Tip 3 Zeg NEE tegen vervolgverplichtingen

Zeg NEE als je niet verder wil. 

En dat vinden we verschrikkelijk moeilijk. Hoe awkward is ’t om tegen iemand te moeten zeggen dat je niet verder wil. Zeker als deze architect speciaal bij je thuis is langs gekomen, heeft kennisgemaakt en al een eerste schets heeft gemaakt. 

Dat is misschien heel ongemakkelijk, maar als je dat niet doet ben je de sjaak. Want dan ga je een kostbaar proces in met een professional waar de juiste klik ontbreekt. 

Houd dus zelf de regie

Bij architect4ALL is er geen sprake van een ongemakkelijke situatie. Je koopt online een 1e ontwerp zonder vervolgverplichtingen. Je zit nergens aan vast. 

Wel zo prettig

Na elke stap bepaal je zelf het vervolg. En als je enthousiast geworden bent kan je simpel verder werken met de architect.