architect4ALL

3 simpele tips voordat je een architect inhuurt

“Een architect is vast te duur voor mij.” 

Ga je verbouwen en wil je graag met een architect werken? Maar schrikken de kosten van de architect jou af? 

Architecten hebben helaas een duur imago. Elk uur dat de architect langskomt voor kennismaking, intake of bespreking loopt de meter door. 

Zo voelen mensen dat. Een duur kopje koffie! 

Maar dat is niet nodig als je slimme keuzes maakt bij de start.

Kosten van de architect

Veel mensen willen dolgraag met een architect werken. Een architect geeft met creatieve ideeën over ruimtelijke indeling en materialen net dat wow effect, wat je huis bijzonder maakt. 

Maar ze schrikken af door het hoge starttarief. Uit onderzoek blijkt dat mensen het starttarief van een architect inschatten tussen €1.500– €1.750,- voor een eerste ontwerp. 

Als je even rondstruint op internet klopt dat aardig. Tarief voor de eerste fase van ontwerp ligt rond €1.750. 

Een aantrekkelijk tarief 

De prijs is in veel gevallen de reden dat mensen de weg naar de architect niet vinden. En dat is zonde, want een architect is creatief, kijkt door muren heen en ziet de potentie van je huis. 

Door deels digitaal te werken snijden we kosten weg, zodat de architecten van architect4all.com veel goedkoper voor je kunnen werken. 

Ervaar zelf hoe ’t is om met een architect te werken

Past zijn aanpak bij mij? Heeft hij of zij feeling voor mijn situatie en vraag? 

Dat is lastig te bepalen, want de architecten lijken op het eerste gezicht allemaal geschikt. Daarom nodigen mensen meerdere architecten thuis uit om kennis te maken. 

Nogal veel gedoe en behoorlijk tijdrovend.

Het kan veel simpeler!

Via architect4ALL kies je zelf een architect uit en laat je een 1e ontwerp maken. Voor een vaste prijs, dus niet nodig om allemaal losse offertes te beoordelen. Easy! 

Zo kan je ervaren – ofwel ‘voorproeven’ – hoe het is om met deze architect te werken.  

Een huis is heel persoonlijk 

Maak daarom kleine stappen naar het beste ontwerp voor jullie situatie. 

Hoe wil je als gezin in het huis leven? Krijg je veel vrienden op bezoek? Wat zijn jullie dagelijkse rituelen? 

Hoeveel m2 heb je beschikbaar? Tiny houses zijn helemaal van deze tijd. Deel je minder meters met meer mensen? Dan is privacy heel belangrijk.

In welke sfeer voel je je fijn? De rode draad in alle woontrends 2020 is het gebruik van planten, duurzaamheid en de natuur in huis halen. 

Denk vooruit. Is je huis toekomst proof? Worden je kinderen tieners? Dan nu al bij het ontwerp rekening houden met chillen, studeren en privacy. 

 Stap voor stap

Bij architect4ALL zet je kleine stappen naar een goed ontwerp. Begin met een paar ideeën en krijg een goed idee of je idee haalbaar is, zowel qua budget als bouwkundig. 

Daarna beslis je zelf welke stappen in je verbouwing je samen met de architect wil doen. 

Zo blijven de kosten overzichtelijk en krijg je per stap meer gevoel bij hoe je huis gaat worden.

 

Houd zelf de regie

En dat vinden we verschrikkelijk moeilijk. Hoe awkward is ’t om tegen iemand te moeten zeggen dat je niet verder wil. Zeker als deze architect speciaal bij je thuis is langs gekomen, heeft kennisgemaakt en al een eerste schets heeft gemaakt. 

Dat is misschien heel ongemakkelijk, maar als je dat niet doet ben je de sjaak. Want dan ga je een kostbaar proces in met een professional waar de juiste klik ontbreekt. 

 Jij bepaalt zelf het vervolg

Bij architect4ALL is er geen sprake van een ongemakkelijke situatie. Je koopt online een 1e ontwerp zonder vervolgverplichtingen. Je zit nergens aan vast. 

 

Na elke stap bepaal je zelf het vervolg. En als je enthousiast geworden bent kan je simpel verder werken met de architect.