architect4ALL

Architecten

Wil jij jouw woning omtoveren in een droomhuis? Weet je alleen niet waar je moet beginnen? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Hier wordt je namelijk ingelicht over alle ins en outs op het gebied van bouwtekeningen, verbouwingen, de bijbehorende kosten en nog véél meer. Wil je meer over architecten weten? Lees dan snel verder!

Voordelen van een architect verbouwing

Ben jij aan het overwegen om te beginnen aan een verbouwing? Neem dan een kijkje naar de volgende voordelen:

 

Vooruitgang: het grootste voordeel van een verbouwing is dat je na het verbouwingsproces er een betere woning op overhoudt.

Meer waarde: doordat de woning erop is vooruit gegaan zal de waarde van het huis in de meeste gevallen meer zijn. Wanneer alle ongemakken aan het huis zijn verholpen kan dit tevens worden gebruikt als perfect verkooppunt of key selling point aan een nieuwe koper.

Geld snel terugverdiend: het komt vaak voor dat je de kosten in een mum van tijd hebt terugverdiend wanneer bepaalde mankementen zijn verholpen aan het huis. Denk maar eens aan het repareren van bepaalde lekkages. De energierekening zal hierdoor maandelijks lager uitvallen, waardoor jij jouw investering zo hebt terugverdiend.

Wanneer heb ik een architect nodig?

Het antwoord hierop kan verschillend zijn. Kleine verbouwingen kun je namelijk zelf uitvoeren en bij grotere verbouwingen is dit wat lastiger. Grotere verbouwingen komen neer op uitbouw aan je huis of het bouwen van een nieuw huis. Hier is het altijd aan de raden om een architect in te schakelen. Zelfstandige verbouwers maken namelijk door onervarenheid regelmatig kostbare fouten, waardoor het bouwproject meer tijd én geld gaat kosten. Dit is natuurlijk een scenario dat je wil voorkomen.

 

Voor kleinere verbouwingen, zoals sanitair, isolatie of verwarming kun je in principe werken zonder architect. Let wel: fouten zijn kostbaar en tijdrovend in dit proces. Door te kiezen voor een architect voorkom je een hoop kopzorgen en bespaar je veel geld bij de verbouwing.

 

Verbouwbudget vaststellen

Je wilt meer ruimte creëren in jouw woning en gaan verbouwen. Hiervoor wil je beginnen aan een dakopbouw of een uitbouw. Dit klinkt heel erg simpel, maar er is echter een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen: wat ben je van plan om precies te gaan doen met die extra ruimte. Heb je meer opbergruimte nodig, wil je een grotere douche hebben of elk jaar de gastheer zijn van het familie Kerstdiner? Wanneer je deze zaken in kaart weet te brengen kan je veel preciezer inschatten wat je wilt gaan uitgeven aan jouw droomhuis en een verbouwbudget vaststellen.

 

Door de vele ervaringen die architecten hebben opgedaan weten zij tevens hoe er effectief moet worden omgaan met een budget. Door deze kennis word je ook voorzien van de handigste tips over de laatste trends in materialen en duurzaam (ver)bouwen. Hierdoor hoef je niet onnodig veel geld te spenderen en kan je altijd voor de voordeligste en veiligste opties kiezen (en zo binnen budget blijven).

Wat doet een architect?

Wanneer je een idee hebt over jouw wensen en doelen m.b.t. de verbouwing en een budget en dit hebt vastgesteld, kan een architect jou verder op weg helpen. Architecten zijn namelijk gespecialiseerd in het maximale uit woningen te halen. Zij kunnen, door eerdere voltooide en succesvolle klussen, direct inschatten wat het potentieel van een huis is. Zo denkt de architect met je mee over ruimtelijke indeling, optimaal zon- en daglicht en bouwkundige aanpassingen. Een architect controleert ook altijd alle regelgevingen, zodat jouw ontwerp ook écht gebouwd mag worden. Door deze veelzijdigheid aan inzichten ben jij verzekerd van een allesomvattende aanpak en wordt je gedekt op alle fronten wanneer je begint aan een architect verbouwing.

Technische architect bouwtekening

Wanneer het schetsontwerp helemaal af is, is het tijd om het plan technisch vorm te geven. In deze tekening zijn alle maten tot in de details weergeven. Jouw architect bepaalt vervolgens de kwaliteit van de materialen en hoe deze op elkaar moeten aansluiten. Op deze manier weet de aannemer precies wat hij moet bouwen, omdat dit precies in de architect bouwtekening staat beschreven. Deze bouwtekening functioneert dus als een handleiding, waarin de aannemer stap voor stap weet wat er uitgevoerd moet worden.

 

Voor de verbouwing is het belangrijk dat alles klopt in de technische bouwtekening, omdat de aannemer dit als handleiding gebruikt én de gemeente toetst of jouw verbouwing voldoet aan alle wet- en regelgeving. Een architect bereid jou hier goed op voor en is hier helemaal van op de hoogte!

 

Veiligheid

Beginnen aan een verbouwing kan een flinke uitdaging zijn. Het ligt er in principe ook maar net aan wat er gedaan moet worden. Bij een grote verbouwing is het aanbevolen om een architect in te schakelen. Dit komt omdat zij kunnen garanderen dat de constructies voldoen aan alle veiligheidseisen. Het kan natuurlijk ook geen kwaad om een architect voor een kleine verbouwing in te schakelen. Hier zijn zij uiteraard ook in gespecialiseerd.

Uitbouw huis

Veel mensen die willen verbouwen gaan eerst op zoek naar inspiratie op Facebook, Instagram, Pinterest of andere social media platformen. Het probleem is echter dat zij hierdoor alleen focust zijn op het eindresultaat en zich niet bezighouden met het proces aan de start van de verbouwing.

 

Je dient namelijk eerst goed na te denken over de structuur, de planning en de eventuele problemen die zouden kunnen voorkomen. Wat je namelijk niet wilt is een potentiële lekkage creëren bij het installeren van een nieuwe badkamer of keuken. Deze vochtigheid creëert nare schimmels, waardoor je astma kan ontwikkelen. Daarnaast is het bijzonder prijzig om schimmels te verwijderen. Met het inschakelen van een architect maak je de verstandigste keuze en kan je dit soort scenario’s eenvoudig voorkomen.  

 

Wat kost een architect voor een verbouwing?

Bij Architect4ALL zijn de kosten voor een architect glashelder. Er wordt namelijk één prijs gehanteerd. Dit houdt dus in dat het niet uitmaakt welke architect je kiest: de kosten blijven gewoon hetzelfde. Besparen op een architect

Besparen op een architect brengt op de langere termijn veel potentiële problemen én hogere kosten met zich mee. Een architect overziet namelijk het totale plaatje en heeft bovengemiddeld inzicht op de prijzen van alle materialen en producten. Een architect behoedt je dus voor onnodige hoge kosten, waardoor je snel over het budget heengaat en meer gaat uitgeven dat oorspronkelijk het plan was.

 

Daarnaast is een architect zich ook bewust van alle “rode vlaggen” in het proces. Jij hoeft dus geen tijd en geld te verspillen door in deze valkuilen te stappen, omdat de architect door zijn ervaring weet waar de knelpunten liggen bij een verbouwing.

 

Kosten architect

Wanneer je wilt dat alles in een vlot tempo verloopt is het aan te raden om niet te bezuinigen op de kosten van een architect. Dit kan namelijk tot grote risico’s leiden.

 

Zo is het belangrijk dat de bouwtekening op de juiste technische manier wordt ontworpen. Wanneer dit niet correct wordt gedaan, bestaat er een grote kans dat er iets misgaat bij de uitvoering van de verbouwing. Een bouwtekening functioneert namelijk als handleiding voor de aannemer. Een architect is gewend om dit tot in de millimeters correct uit te voeren. Voor iemand die geen technisch bouwkundig achtergrond heeft is wellicht wat lastiger.

 

Architect bouwtekening

Een architect is een staat om een vlotte schets te maken en deze tot in de diepste details te uit te werken. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een 3D architect bouwtekening te creëren, waarbij het geschetste huis met een 3D printer kan worden uitgeprint.

 

Hulp met vergunningen

De diensten van een architect gaan vaak verder dan enkel het ontwerpen van een bouwtekening. Ze zijn namelijk ook in staat om te helpen bij het verkrijgen van een vergunning. Deze aanvraag kan worden geregeld inclusief een presentatie aan de gemeente indien dit nodig is. Ook kan het ontwerp gecontroleerd worden op bouwbesluit en andere gemeente eisen.

 

Wat is het bouwbesluit?

Het Nederlandse bouwbesluit is een collectie van technische eisen en specificaties waar een woning of gebouw aan moet voldoen. Dit komt omdat alle gebouwen in Nederland stevig en sinds kort ook energiezuinig moeten zijn. Wanneer je gaat verbouwen dien je hier rekening mee houden. Gelukkig is jouw architect hier volop op te hoogte van!

 

Architect bouwproces

Wat doet een architect verder in het bouwproces? Kort gezegd, een hoop! Een architect is er namelijk niet alleen om je in de eerste architect bouwtekening fase te helpen, maar in het gehele proces van de verbouwing. Het is belangrijk dat alle ideeën perfect worden gematerialiseerd. Daarom houdt de architect nauw contact met de aannemer en andere partijen, zodat de verbouwing keurig verloopt volgens plan. Het meest rustgevende is dat je dus niet alleen in het verbouwingsproces staat en altijd bent voorzien van professioneel advies op alle vlakken.

 

Aannemers

Bij een verbouwing is het vanzelfsprekend dat je een aannemer nodig hebt. Zij voeren de ideeën van jou en je architect uit en is dus een cruciale schakel in het verbouwingsproces. In negen van de tien gevallen werkt de architect samen met een aannemer. Als dit niet het geval is, dan heeft de architect zeker een advies klaarliggen om de juiste aannemer te kiezen, zodat het ontwerp perfect kan worden uitgevoerd.

 

Interieur architect

Wanneer het ontwerp is uitgewerkt en je precies weet hoe jij jouw woonruimte gaat indelen kan een interieur architect worden ingeschakeld. Het kan namelijk zo zijn dat je zelf geen tijd hebt om jouw huis praktisch en mooi in te richten. Sommige mensen vinden het gewoon lastig om te achterhalen wat hun persoonlijke stijl is. Wanneer dit het geval is, is het aangeraden dat jij een interieur architect of een binnenhuisarchitect in actie laat komen. De interieur architect probeert hier een brug te slaan, door verschillende ontwerpen voor te leggen geïnspireerd door jouw persoonlijke stijl.

 

Binnenhuisarchitect

Een binnenhuisarchitect is gespecialiseerd in het achterhalen én door vertalen van jouw persoonlijke stijl naar de inrichting van het huis. Ook denkt een binnenhuisarchitect aan bepaalde zaken waar je waarschijnlijk niet zo snel aan zou denken, zoals de verlichting of akoestiek. Het inschakelen van een binnenhuisarchitect is echter niet verplicht. Het is dus mogelijk om al je eigen inrichtingsideeën uit te voeren.

 

Hoe kom ik in contact met een architect bedrijf?

Architect4ALL is dé website om eenvoudig in contact te komen met een architect bedrijf. Je kunt boven op de pagina uitkiezen welke architect het best bij jouw project past. Om je hierbij te helpen hebben we een aantal filteropties gecreëerd. Zo kun je alle architecten filteren op stijl, type projecten, specialismen en locatie. Hierdoor kan je in enkele seconden jouw perfecte architect bedrijf vinden!

 

Ontvang binnen vijf dagen jouw ontwerp

Heb je haast en wil je snel beginnen aan de verbouwing? Geen probleem! Bij Architect4ALL zorgen wij ervoor dat jij binnen vijf dagen jouw ontwerp binnen hebt. Wij hebben namelijk de beste architecten die direct een ontwerp voor je maken. De stappen zijn simpel: je hoeft alleen een architect uit te kiezen, je vraag up te loaden (om jouw situatie goed in beeld te brengen) en je ideeën bespreken met de architect.

 

Vind de beste architect voor jouw project!

Ben jij van plan om jouw huis te gaan verbouwen? Wil jij je hiervoor laten inspireren door een expert? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Hier kan je namelijk dé geschikte architect vinden om je te helpen bij jouw project.

 

De gewenste architect vinden kan een flinke uitdaging zijn als je niet weet waar je moet beginnen. Want ja, wat kost een architect eigenlijk? Een verbouwing is daarom ook zeker niet iets dat onderschat moet worden. Wanneer jij je hier niet goed op voorbereidt, kan dit potentieel een dure én tijdrovende klus worden. Ook kan een matige bouwtekening een hoop belemmeringen opleveren, waardoor er veel tijd verloren gaat aan het herstellen hiervan. Wil jij deze scenario’s voorkomen? Kies dan snel een architect uit voor jouw project!